Eliseu Meifrèn i Roig
(Barcelona 1857-1940)
Marina de Venezia
Oli sobre tela
101,5 x 150,5 cm

Pintor català paisatgista. Està considerat un dels primers introductors del moviment impressionista a Catalunya. Va ser alumne de Ramon Marti i Alsina i Antoni Caba. Va viatjar a Paris amb Santiago Rusiñol i Ramon Casas.
Va fer estances a Nàpols i Venècia , moment en el que pinta aquesta marina. Durant la seva vida va viatjar en diverses ocasions a Itàlia , Paris, USA i va exposar a Nova York, Buenos Aires, Madrid.
És un artista amb una extensa obra molt reconeguda i representada en moltes institucions i museus com el MNAC, el Museu del Prado, el Museu Marítim, el Museu Carmen Thyssen i el Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.

El procés de restauració ha consistit primerament en una restauració dels estrips del suport de tela i la consolidació dels aixecaments de la capa pictòrica, per això ens hem ajudat de macrofotografia i transil·luminació. Després d’aquesta operació s’ha pogut realitzar una neteja de la brutícia acumulada i del vernís enfosquit pel pas del temps. Això ens ha permès recuperar les tonalitats de Meifrèn característiques d’aquesta època. Tenim doncs una obra on predominen els blaus , grisos i turqueses de la paleta del pintor. Aquesta obra té una gran similitud a un altra marina de Venècia que es conserva al Museu Marítim de Barcelona