Josep Masriera i Manovens
(Barcelona 1841-1912)

Romeria a Sant Grau d’Ardenya/Marina
Oli sobre tela
100 x 171 cm

Pintor, dibuixant, orfebre i teòric de l’art. Es va formar al taller del seu pare, Josep Masriera i Vidal, a la Llotja i a Paris. Influenciat per Ramon Marti i Alsina, Lluis Rigalt i Carlos de Haes . La seva obra es caracteritza per la minuciositat, riquesa tonal , lluminositat i realisme.Com a pintor es dedicà bàsicament a un paisatge detallista, sovint centrat en els voltants de Llavaneres, Les Guilleries, Montserrat, Camprodon. Aquests paisatges li van atorgar molt èxit entre la burgesia catalana.
Participà en exposicions de Barcelona, Madrid, Munic, Berlín, París, Saragossa, etc. Fou acadèmic de Ciències i Arts (1873) i de Belles Arts de Sant Jordi, i presidí el Cercle Artístic. La seva significació artística va aparionada a la del seu germà Francesc Masriera i Manovens
Té obra representada al MNAC, al Museu de l’Empordà, al Museu Comarcal del Maresme i a l’Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
La neteja del vernís en aquestes dues obres de gran format ha permès recuperar la tonalitat original de la paleta de Masriera ajudant-nos a apreciar el minuciós treball i detallisme. Es característica la seva lluminositat pròpia de la llum mediterrània aspecte que hem recuperat amb aquesta restauració.